Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις μπαίνουν οι μαθητές της Γ’ λυκείου και οι απόφοιτοι παλιότερων ετών, καθώς από την Πέμπτη θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις για τη συμμετοχή τους στις «διπλές» εξετάσεις. Μαζί με την ανακοίνωση για την περικοπή ύλης στα εξεταζόμενα πανελλαδικώς μαθήματα των ΕΠΑΛ το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειο τους Αίτηση Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Oι μαθητές θα καταθέσουν τις αιτήσεις από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, προθεσμία που αφορά όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είτε με το παλιό – καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο σύστημα (διπλές Πανελλαδικές). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και με την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση – Δήλωση, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος ξεχάσει να κάνει την αίτηση θα χάσει για φέτος και τη δυνατότητα να λάβει μέρος στις Πανελλαδικές. Όπως ήδη έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες μέρες θα σταλούν στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης – Δήλωσης. Οι υποψήφιοι θα μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το Διαδίκτυο είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση Δήλωση, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.
agonia-gia-tis-panelladikes-tou-2016_0
Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης – Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που θα περιγράφουν πλήρως της διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος, παλιό ή νέο σύστημα).
Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, τα νέα είναι περισσότερο ευχάριστα, καθώς μειώνεται η ύλη των Πανελλαδικών. Η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας αφορά τη μείωση της εξεταστέας ύλης των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων που θα διενεργηθούν το έτος 2016 με το καταργούμενο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους αποφοίτους Ημερησίου ή Εσπερινού ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2014 – 2015 και προηγούμενων ετών.
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν πριν τις ενδοσχολικές εξετάσεις. Θυμίζουμε πως η διδασκαλία των μαθημάτων ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου λόγω των εορτών του Πάσχα που πέφτει φέτος 1η Μαΐου.
Το τελικό χρονικό όριο για να διεξαχθούν οι εξετάσεις είναι στις 16/5/2016 ενώ πιθανή ημερομηνία μπορεί να είναι η 13/05/2016
Πηγή: alfavita.gr

Διαβάστε επίσης

Τι αλλάζει στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Πώς να κερδίσεις το παιχνίδι στις Εξετάσεις

Υπολογισμός μορίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ για το 2016