Ιδέες διακόσμησης για δωμάτιο που είναι ταυτόχρονα εφηβικό και παιδικό

Ιδέες διακόσμησης για δωμάτιο που είναι ταυτόχρονα εφηβικό και παιδικό

Το να διακοσμήσετε ένα παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Τι γίνεται, όμως, όταν φιλοξενούνται στο ίδιο δωμάτιο παιδιά με μεγάλη διαφορά ηλικίας; 

Ένα παιδικό δωμάτιο έχει αρκετές διαφορές στη διακόσμηση από ένα εφηβικό. Υπάρχουν όμως tips που θα σας βοηθήσουν να συνδυάσετε τις διαφορετικές ηλικίες των παιδιών σας και να φτιάξετε ένα δωμάτιο που θα ικανοποιεί και τα δύο σας παιδιά.

Μίνιμαλ διακόσμηση Η πιο απλή λύση είναι αυτή της μίνιμαλ διακόσμησης. Δεν χρειάζεται να βάλετε ταπετσαρία της Walt Disney ή να βάψετε το δωμάτιο σε παιχνιδιάρικες αποχρώσεις. Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα για τους τοίχους, διαλέξτε έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία και ενισχύστε με διακοσμητικά ή πόστερ που αγαπάνε και τα δύο σας παιδιά.

Βάλτε χρώμα Το ότι δεν μπορείτε να βάλετε ταπετσαρίες με παιδικούς ήρωες, αυτοκόλλητα και ζωγραφιές στους τοίχους δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα. Τόσο τα παιδιά όσο και οι έφηβοι αγαπάνε τα έντονα χρώματα, εκτός και αν ο έφηβος γιος σας περνάει τη φάση του μαύρου, που θέλει δηλαδή όλα γύρω του να είναι σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις (συμβαίνει σε πολλά παιδιά και μπορεί να κρατήσει 1-2 χρόνια ή και παραπάνω). Το πράσινο, το μπλε, το μουσταρδί είναι μερικά unisex χρώματα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία.

Χωρίστε το δωμάτιο στα δύο Αν δεν μπορείτε να βρείτε μια λύση που να ικανοποιεί και τα δύο παιδιά, τότε απλά χωρίστε το δωμάτιο στα δύο και αφήστε τα παιδιά σας να επιλέξουν μόνα τη διακόσμησή τους. Για να μη φαίνεται το δωμάτιο πολύ μπερδεμένο από τα δύο διαφορετικά είδη διακόσμησης, πείτε τους να επιλέξουν πράγματα που είναι σε παρόμοιες αποχρώσεις. Βάψτε, για παράδειγμα, όλο το δωμάτιο μπεζ και από τη μεριά που θα κοιμάται το μικρότερο παιδί βάλτε μερικά αυτοκόλλητα σε παρόμοιες αποχρώσεις. Αφήστε τον έφηβο γιο σας ή την κόρη σας να επιλέξει τα δικά του αυτοκόλλητα ή πόστερς που επίσης θα κυμαίνονται στα ίδια χρώματα.

Επίσης μπορείτε να βάλετε στη μέση του δωματίου τα δύο κρεβάτια και από τη μια μεριά να βάλετε μια συρταριέρα με καθρέφτες για την έφηβη κόρη σας και από την άλλη μεριά ράφια με μαρκαδόρους και μπογιές για το μικρότερο παιδάκι σας. Επιλέξτε παρόμοιες αποχρώσεις για να δείχνει ο χώρος  ομοιόμορφος.

Πίνακες Προσθέστε και στις δύο μεριές του δωματίου κάδρα και αφήστε τα παιδιά σας να τοποθετήσουν μέσα σε αυτά ό,τι θέλουν. Το μικρότερο παιδάκι μπορεί να βάλει εκεί τις ζωγραφιές του και το μεγαλύτερο κάποιες φωτογραφίες με τους φίλους του ή ακόμα και αφίσες αγαπημένων τραγουδιστών και ηθοποιών.

Όνειρα Μια ιδέα που είδαμε σε παιδικό δωμάτιο και μας άρεσε πολύ ήταν η γυάλα με τα όνειρα. Φτιάξτε χρωματιστά χαρτονάκια, τυλίξτε τα και δέστε τα με χρυσή κορδέλα. Πείτε στα παιδιά σας, ανεξαρτήτου ηλικίας, να γράφουν εκεί όλα τους τα όνειρά. Αυτό είναι ένα διακοσμητικό που θα αρέσει σε παιδιά κάθε ηλικίας και ειδικά σε κορίτσια.

Παιχνιδιάρικες πινελιές Αν τα παιδάκια σας είναι κορίτσια διαφορετικών ηλικιών μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο με έπιπλα και διακοσμητικά σε κοριτσίστικες ροζ και φούξια αποχρώσεις. Να θυμάστε πως ένα ροζ έπιπλο με την κατάλληλη διακόσμηση μπορεί να ταιριάξει σε ένα παιδικό δωμάτιο, ένα εφηβικό ή και σε ένα δωμάτιο ενηλίκων.

Έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία Υπάρχουν κάποια έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία. Για παράδειγμα, τα πουφ και τα μαξιλάρια είναι μια καλή ιδέα για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο που είναι ταυτόχρονα παιδικό και εφηβικό.

Πηγή: http://spirossoulis.com/