Δωρεάν Online υπηρεσίες από το Συμβουλευτικό Κέντρο του «Μαζί για το Παιδί»

Δωρεάν Online υπηρεσίες από το Συμβουλευτικό Κέντρο του «Μαζί για το Παιδί»

Το «Συμβουλευτικό Κέντρο» του «Μαζί για το Παιδί», για παιδιά, εφήβους και γονείς απευθύνεται σε κάθε οικογένεια καθώς και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Με σκοπό την ενημέρωση, καθοδήγηση, ευαισθητοποίηση & ψυχο-συναισθηματική στήριξη του ωφελούμενου πληθυσμού σχετικά με οποιοδήποτε θέμα αφορά τον κόσμο των ανηλίκων, το «Συμβουλευτικό Κέντρο» του «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες εντός του Κέντρου Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων όπου στεγάζεται, στην κοινότητα, αλλά και online, μέσω skype.

Συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να χρησιμοποιούν δωρεάν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Skype, τις ακόλουθες υπηρεσίες:

1. Οnline Ομάδες Στήριξης Γονέων, οι οποίες πραγματοποιούνται με την καθοδήγηση ψυχολόγου. Οι ομάδες έχουν ως στόχο την στήριξη και την καθοδήγηση των γονέων για τα προβλήματα που τους απασχολούν σε σχέση με τα παιδιά τους.Οι ομάδες αποτελούνται από 7 συμμετέχοντες, ολοκληρώνονται σε 7 διαδικτυακές συναντήσεις και διαρκούν 1,5 ώρα η κάθε μία.

2. Οnline ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για θέματα που αφορούν τη σύγχρονη οικογένεια (σχολικές δυσκολίες, διαχείριση διαζυγίου , άγχος, σχολικός εκφοβισμός, ενίσχυση αυτοεκτίμησης κ.α.). Στα ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια μπορούν να λάβουν μέρος μέχρι και 15 συμμετέχοντες. Το κάθε σεμινάριο διαρκεί 1,5 ώρα.

Όνομα λογαριασμού skype του Συμβουλευτικού Κέντρου: 115 25 MAZI GIA TO PAIDI

Για να λάβετε μέρος στις online ομάδες στήριξης γονέων ή/και στα ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια, επικοινωνήστε με την Σοφία Καμαρέτα, Συντονίστρια της Γραμμής 11525 & του Συμβουλευτικού Κέντρου του Μαζί για το Παιδί, στο τηλ.: 210 82 22 320 ή ηλεκτρονικά, στο email: coordinator@mazigiatopaidi.gr .

Το Συμβουλευτικό Κέντρο συμπληρώνει και διευρύνει τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της «Γραμμής 115 25», μίας τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας για το παιδί, τον έφηβο, τον γονέα και τον εκπαιδευτικό, με συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα.

Λίγα λόγια για την Ένωση

Το «Μαζί για το Παιδί», είναι μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση.

Στόχος της Ένωσης είναι να στηρίξει παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την κακοποίηση, την αρρώστια και την αναπηρία, προσφέροντάς τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον. Τα έσοδα της Ένωσης προκύπτουν αποκλειστικά από χορηγίες και δωρεές ιδιωτών, καθώς και από τη διοργάνωση εκδηλώσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο, με στόχο να ενισχύσει τα παιδιά αυτά.

Πηγή: www.ipaideia.gr