16χρονη Ελληνίδα για 2η φορά Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι

16χρονη Ελληνίδα για 2η φορά Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι αναδείχθηκε για δεύτερη φορά η cialisforsalecanada Σταυρούλα Τσολακίδου, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο σκάκι κορασίδων έως 16 ετών, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική.

113002-251495

Η σκακίστρια του Σ.Ο.Καβάλας συγκέντρωσε 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα). Στην κατηγορία της πήραν μέρος 95 αθλήτριες από 61 χώρες μεταξύ των οποίων 9 διεθνείς μετρ γυναικών.

Η Σταυρούλα Τσολακίδου άρχισε να παίζει σκάκι σε ηλικία οκτώ ετών, μαζί με τη δωδεκάχρονη αδερφή της Μαρία, μελετώντας παρτίδες και στρατηγικές που έβρισκε και έκοβε καθημερινά ο πατέρας της από τις εφημερίδες.

«Αν σήμερα το σκάκι διδάσκεται σε 16 από τα 23 δημοτικά σχολεία της πόλης της Καβάλας, αυτό οφείλεται στην Σταυρούλα Τσολακίδου» δήλωσε στην ΕΡΤ Καβάλας ο αντιπρόεδρος της Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Θεοδωρίδης.

Χάρη στην παγκόσμια πρωτιά της πριν από δύο χρόνια, σε ηλικία 14 ετών, η τότε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έκανε τα πρώτα βήματα εισαγωγής του αθλήματος, έστω προαιρετικά, στα δημοτικά σχολεία. Η δραστήρια σκακιστική κοινότητα της Καβάλας οργάνωσε άμεσα σεμινάρια για τους δασκάλους που έδειξαν ενδιαφέρον.

Δες τι είχε πει για τη νίκη της το 2014

Πηγή: www.ellines.com